Vi er egentlig litt for små for han og derfor er vi blitt veldig slitte og den venstre skoen har et hull på stortåa..

Det jeg vil fortelle om hendte en dag vi hadde vært ute og lekt i parken. Gutten hadde skrapet seg på stortåa som stakk ut av skoen. Når han kom hjem skulle moren rense såret og sette på plaster. De gikk inn på kjøkkenet, der satt guttens far og spiste suppe.

Moren begynte å vaske såret på tåa. Samtidig sa hun til faren at gutten trengte nye sko for de han hadde var både for små og ødelagte. Da ble guttens far sint og ropte at det kunne moren selv gjøre, han hadde ikke flere penger.
Han reiste seg med ett opp fra bordet og kom mot dem. De sa at faren var full og da visste de at han ofte ble veldig sint. Moren tok gutten med seg og prøvde å komme ut av kjøkkendøren før faren kunne få tak i dem. Han fikk ikke tak i dem og de greide å komme seg ut av rommet. Han kom etter og sparket etter dem. Moren ble truffet i ryggen og mistet balansen. Hun falt deretter ned trappa, men klarte å unngå å ta med seg gutten i fallet.

Vi sto igjen oppe i trappeoppgangen sammen med faren og så mor falle ned trappa.

Hvis klær kunne fortelle er en utstilling som handler om barn som har opplevd at hjemmet var et farlig sted å være. Barn som trenger at noen ser dem og hjelper dem. Alle klærne som presenteres har tilhørt et slikt barn. og historiene som fortelles er dessverre sanne.


Utstillingen er laget av Siri Søftestad og Øivind Aschjem
Siri Søftestad og Øivind Aschjem er også initiativtakere til nettverket: www.reddesmå.no

 

I media